Välkomna!

Freitag, 20. September 2013

Nordiska väsen - nordische Trolle, Feen in schwedisch

Hej,

kleines Update 29.11.2016:
es ist ein wunderbares Malbuch zum Buch erschienen: Skisser från Nordiska väsen

 #skisserfrannordiskaväsen #nordiskaväsen

die nordischen Wälder beherbergen viele kleine und dunkle Wesen, von welchen wir magisch angezogen werden. Ob Trolle oder Elfen oder Feen.... Nun ist endlich ein Buch von Johan Egerkrans erschienen, welches alle möglichen Wesen des Nordens und mehr enthält.


gebundene Fassung mit 126 Seiten und reich illustriert: Nordiska Väsen


Beschreibung:
Nordens mörka skogar, djupa sjöar och höga berg hyser en mängd mytiska varelser. Vi ser dem inte om de inte väljer att visa sig, men de gör sig ständigt påminda. När någon mystiskt försvinner i skogen, när man hör märkliga ljud på vinden, när mjölken surnat över natten är det de övernaturliga som varit framme. Förr i tiden var de en naturlig del av vår värld, ett sätt påminna människor om att ha respekt för naturen.

En del väsen finner man i hela Europa, som drumliga jättar, mystiska troll, skira älvor och eldsprutande drakar. Andra, som den skönspelande näcken, nattens mara, skogens huldra och mylingarna, är typiska för norden. De personifierar naturen i all dess nyckfullhet och en del av dem ÄR naturen.

Egerkrans vackra bok gör en djupdykning i nordens rika folktro och presenterar ett brett urval av de väsen han själv anser vara de viktigaste och mest fascinerande. Med detaljrika, sinnliga bilder och initierade texter tas man med på en magisk resa.


Wie immer bestellbar bei www.saltagrodan.de

Bästa hälsningar
Charlotte

www.saltagrodan.de - schwedische Bücher und anderes

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts

Follower